MikroPC: Tietotekniikan liitto tukee Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitetta

Matti Robinson
28. toukokuuta, 2013 11:17

Noin 28 000 nimeä kerännyt Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite on saanut merkittävän kannattajan, kun Tietotekniikan liitto on avoimesti kehoittanut jäseniään allekirjoittamaan aloitteen. Asiasta kertoi MikroPC.
15 000 alan ammattilaista ja 500 yritystä ja organisaatioita kattava TTL julkaisi asiasta tiedotteen verkkosivuillaan. Tietotekniikan liiton teemayhdistys Sytyke ry:n hallituksen puheenjohtaja Tarmo Toikkanen pitää tekijänoikeuslakia vanhentuneena ja kankeana. Kannatusta Toikkasen mukaan on yli puoluerajojen, joten asia ei ole puolueettoman TTL:n mukaan puoluepoliittinen.

Tietotekniikka-alan näkökulmasta tekijänoikeuslaki toimii tällä hetkellä keksintöjen ja luovuuden tukemisen sijaan kehityksen jarruna.
Tarmo Toikkanen, Sytyke ry

TTL huomauttaa, ettei aloitteella heikennetä piratismiin liittyvää lainsäädäntöä, vaan tarkoituksena on uudistaa esimerkiksi verkkotallennuspalveluita koskevaa lainsäädäntöä. Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Robert Serén toivoo, että mahdollisimman moni käy allekirjoittamassa kansalaisaloitteen.
Kansalaisaloite tarvitsee 50 000 allekirjoitusta päästäkseen eduskuntakäsittelyyn.

Lue myös nämä
Tägit
Tietotekniikan liitto Järkeä tekijänoikeuslakiin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.