3D-tulostettu ase liikaa Kim Dotcomille - linkit poistettiin Megasta

Teemu Laitila
13. toukokuuta, 2013 12:35

Jatkuvasti Yhdysvaltain hallinnon epäkohtia Twitter-viesteissään ruotiva Kim Dotcom on löytänyt yllättäen asian, josta voi olla samaa mieltä yksilönvapauteen puuttumisesta syyttämiensä jenkkien kanssa. Kim Dotcom määräsi nimittäin linkit 3D-tulostettuun muoviaseeseen poistettavaksi Mega-palvelustaan.
Aseen on suunitellut amerikkalaisen Defense Distributed -yhtiön perustaja Cody Wilson, joka esitteli aseen toimintaa videolla viime viikon alussa. Ohjeet aseen kopioimiseksi olivat jaossa yhtiön nettisivuilla, kunnes Yhdysvaltain viranomaiset määräsivät Wilsonin poistamaan ohjeet julkisesta jakelusta. Viranomaisten mukaan ohjeiden jakaminen saattaa rikkoa aseiden vientimääräyksiä.
Ohjeita ehdittiin ladata Defense Distributedin sivuilta jopa 100 000 kertaa ennen niiden poistamista, jonka jälkeen ohjeiden levitystä jatkettiin muissa nettipalveluissa kuten Pirate Bayssa ja Megassa. Megaan johtavat linkit kuitenkin poistettiin eilen. Kim Dotcomin mukaan kukaan ei ole pyytänyt palvelua poistamaan linkkejä, vaan Dotcom perustelee päätöstä yleisellä turvallisuudella.
- Mielestäni [3D-tulostettu ase] on uhka yhteiskunnan turvallisuudella. On pelottavaa, että kuka tahansa voi 3D-tulostaa aseen, jota edes metallinpaljastimet eivät löydä, Dotcom kertoo australialaiselle sanomalehdelle.
Yritykset ohjeiden leviämisen estämiseksi ovat kuitenkin perinteiseen tapaan pahimmillaankin vain hidasteita. Asian saama julkisuus on jo kasvattanut piirustusten kysyntää ja tällä hetkellä Pirate Bayn kautta on ladattavissa jo kymmenisen erillistä Torrent-tiedostoa, josta ohjeet valmistamiseen löytyvät.

Lue myös nämä
Tägit
nettisensuuri Kim Dotcom Mega 3D-tulostus Liberator
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.