Huhu: Tuleva Xbox ei toimi, jos nettiyhteys katkeaa

Teemu Laitila
5. huhtikuuta, 2013 10:10

Nykyisen Xbox-konsolin seuraaja saattaa lopettaa myös yksinpelien pelaamisen, jos nettiyhteys katkeaa yli kolmeksi minuutiksi. Näin väittää Kotaku, perustuen omiin erittäin luotettaviksi kuvailemiinsa lähteisiin.
Huhuja nettiyhteyden tarpeesta on kuultu jo aiemmin, mutta edellisten Durango-konsoliin liittyvien vuotojen perusteella syntyi enemmänkin vaikutelma, että pelien asentaminen ei välttämättä onnistuisi ilman nettiyhteyttä. Kotakun lähteet kuitenkin kertovat, että laite toimii ilman nettiyhteyttä enintään kolme minuuttia, jonka jälkeen käynnistetään nettiyhteyden vianetsintätoiminto. On myös mahdollista, että nettiyhteyden vaatimus liittyisi vain kehittäjien käyttämiin testiversioihin ja vaatimus poistuisi lopullisesta myyntiversiosta.
Edellinen vuoto perustui viime vuoden puolelta peräisin oleviin aineistoihin, mutta Kotakun mukaan sen lähteet vahvistavat, että vaatimus nettiyhteydestä oli voimassa vielä ainakin kaksi viikkoa sitten testatuissa kehityslaitteissa.
Huhuja nettiyhteydestä hämmensi Microsoft Studiosin luova johtaja Adam Orth, joka kommentoi huhuja twitterissä erikoiseen sävyyn. Orth twiittasi, että "Anteeksi, mutta en ymmärrä draamaa liittyen nettiyhteyden vaatimukseen. Kaikki laitteet ovat nykyään 'always on'. Se on nykyaikaa." Kirjoitus oli varustettu #dealwithit tagilla. Orth myös kommentoi, että vaikka sähkökatkoja sattuukin, hän ei ainakaan jätä sen vuoksi pölynimuria ostamatta. Yksittäisen johtajan erikoisista kommenteista ei voi vielä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta ne eivät ainakaan tee tilannetta Microsoftin kannalta helpommaksi. Orth muutti käyttäjätilinsä myöhemmin yksityiseksi.
Kuten ArsTechnica huomauttaa, jos Microsoft päättää rajoittaa konsolinsa toimimaan vain nettiyhteyden ollessa päällä, päätöksellä on merkitystä myös yhtiön markkina-alueen kokoon. Vaikka Suomessa potentiaalisilla käyttäjillä on todennäköisesti laajakaista (vähintään mobiili) käytössään, monissa isoissakin maissa kuten Venäjällä tai Brasiliassa laajakaista ei ole itsestäänselvyys. Toisaalta nettipohjainen järjestelmä voisi vähentää merkittävästi piratismia ja esimerkiksi käytettyjen pelien myyntiä, millä on arveltu olevan suuri taloudellinen merkitys.
Tässä vaiheessa tiedot konsolin nettiyhteyden tarpeesta ovat vielä huhujen asteella ja muutoksia saattaa tapahtua vielä ennen konsolin saapumista kauppoihin. Kotakun mukaan nettiyhteysvaatimuksen muuttaminen olisi helppoa myös julkaisun jälkeen pienellä ohjelmistopäivityksellä eli vaikka konsoli julkistettaessa vaatisi nettiyhdeyden, tarpeeksi voimakas negatiivinen kritiikki saattaisi saada Microsoftin pyörtämään päätöksensä myös julkaisun jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
Xbox 360 Microsoft Xbox Durango
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.