Spotify suunnittelee uusia keinoja maksavien asiakkaiden houkutteluun

Teemu Laitila
15. maaliskuuta, 2013 15:13

Spotifylla on noin 24 miljoonaa käyttäjää, mutta yhtiön liiketoiminta pysyttelee silti tappiollisena. Nyt yhtiö kaavailee uusia keinoja ilmaisversion käyttäjien houkuttelemiseksi kuukausimaksun piiriin.
Viimeisimpien lukujen mukaan noin neljäsosa eli kuusi miljoonaa nykyisistä käyttäjistä maksaa palvelun käytöstä kuukausittain. Noin 10 euron kuukausimaksulla pääsee eroon mainoksista ja saa Spotifyn käyttöön myös mobiililaitteissa. Kannattavuutensa kanssa painiskeleva yhtiö haluaisi koukuttaa suuremman osan ilmaiskäyttäjistä maksaviksi asiakkaiksi tarjoamalla hieman nykyistä enemmän maistiaisia kätevän mobiilipalvelun toiminnasta.
Spotify on kuitenkin riippuvainen levy-yhtiöiden lisensoimasta musiikkisisällöstä ja musiikin käyttöehdoista on neuvoteltava myös niiden kanssa. Aiempien tietojen mukaan Spotify pyrkisi neuvottelemaan lisensointisopimuksen hinnat uudestaan oikeuksien omistajien kanssa ja kysymys ilmaispalvelun laajentamisesta mobiililaitteisiin liittynee samoihin neuvotteluihin.
The Vergen sisäpiirilähteiden mukaan Spotify on ehdottanut levy-yhtiöille mahdollisuutta kuunnella tiettyä määrää ennakkoon valittuja musiikkikappaleita ilmaiseksi myös mobiililaitteilla. Ilmaiskappaleet pitäisi vaihtaa vähintään muutaman kuukauden välein. Levy-yhtiöiden ja Spotifyn kuitenkin kerrotaan olevan eri mieltä siitä, pitäisikö käyttäjälle antaa mahdollisuus kuunnella kappaleet haluamassaan järjestyksessä. Spotify on myös esittänyt vaihtoehtoa, jossa palvelu siirtyisi radio-ominaisuuden käyttöön kun ilmaiset mobiilikuuntelukerrat on käytetty.
Levy-yhtiöt haluaisivat antaa käyttäjille mahdollisimman vähän ilmaistoimintoja, jotta maksutonta versiota ei nähtäisi todellisena kilpailijana kuukausimaksullisen palvelun kanssa.
Loppujen lopuksi Spotifyn onnistuminen nähdään koko alan kannalta tärkeänä asiana ja The Vergen lähteen mukaan myös levy-yhtiöt uskovat mobiililaitteiden olevan musiikinkuuntelun tulevaisuus.

Lue myös nämä
Tägit
Spotify suoratoisto mobiililaitteet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.