Viisi Hollywood-studiota allekirjoittivat sopimuksen kohti digitaalisempaa elokuvateatteria

Sami Koivunen
8. maaliskuuta, 2013 16:46

Viisi merkittävää Hollywood-studiota on allekirjoittanut sopimuksen Pohjois-Amerikassa kohti digitaalisempaa elokuvateatteria. Studiot sopivat elokuvien satelliittijakelusta suoraan elokuvateattereihin. Studioihin kuuluvat Lionsgate, Universal, Disney, Warner Bros. ja Paramount Pictures. Tavoitteena on saada erityisesti kuluja alemmas.
DCDC eli Digital Cinema Distribution Coalition on luomassa alueellisen digitaalisen verkon promotionaalisen-, preshow- ja elokuvasisällön saamiseksi teattereihin. DCDC:n puhemies Randolph Blotkyn mukaan projektin tavoitteena on ajaa kustannukset niin alas kuin mahdollista. Nykyisin jo suurin osa elokuvateatterien sisällöstä tuotetaan Pohjois-Amerikassa digitaalisesti, mutta useissa paikoissa turvaudutaan edelleen fyysisiin kopioihin ja kovalevyihin, joista syntyy erityisesti kuljetuskuluja.
Projektin odotetaan käynnistyvän keskikesästä ja se vaatii digitaalisen sisällön näyttämiseen soveltuvan alustan asentamisen elokuvateattereihin. Hollywood Reporterin mukaan tämä vuosi saattaa olla viimeinen, jolloin fyysisiä elokuvakopioita toimitetaan elokuvateattereihin Pohjois-Amerikassa.
Suomessa uutisoimme jo vuonna 2006 Finnkinon ensimmäisestä digitaalisesta elokuvaprojektorista.
Edit. Matkustuskulut vaihdettu kuvaampaan sanaan kommenttien mukaan

Lue myös nämä
Tägit
elokuva satelliitti Digitaalinen jakelu Hollywood
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.