Sony hypettää konsoleitaan videoilla - PS4-video tulossa pian

Valtteri Ahonen
18. helmikuuta, 2013 17:52

Sony on viime päivinä ripotellut nettiin videoita tähänastisista konsoleistaan. Vyörytys alkoi tietysti ensimmäisestä PlayStationista, joka julkaistiin Japanissa vuonna 1994.
Videot ovat osa "Evolution of PlayStation" -sarjaa, joka päättyy todennäköisesti uuden konsolin esittelyyn helmikuun 20. päivä.
Ensimmäisellä videolla kerrotaan, kuinka Sony perusti Sony Computer Entertainment -osastonsa ja rakensi esikoiskonsolistaan määrätietoisesti hitin.


Toisella videolla muistellaan PlayStaion 2:ta, joka oli viime päiviin asti maailman myydyin konsoli. Se on sitä ylivoimaisesti edelleen, jos käsikonsoleita ei lasketa mukaan kilpaan. PS2 myi yli 150 miljoonaa kappaletta, tuki DVD-elokuvia ja sille tuotettiin yli 10 000 peliä.


Toistaiseksi viimeisellä videolla kerrotaan PS3-konsolista, joka on myynyt toiseksi parhaiten sukupolvensa konsoleista - yli 70 miljoonaa kappaletta. Sonyn kolmas iso konsoli oli myös yksi suuri osatekijä Blu-rayn yleistymiseen. PS3 toi myös kilpailijoiden tavoin verkko-ominaisuudet kunnolla mukaan konsolimaailmaan.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Sony Sony Playstation 2 Sony Playstation Sony PlayStation 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.