Huhuttu Blue ei jää vain Windows-päivitykseksi

Teemu Laitila
11. helmikuuta, 2013 19:00

Jo viime syksystä asti huhuttu Windows Blue -päivitys ei jää pelkästään Windows-järjestelmään, vaan kyseessä on isompi muutos koko yhtiön tuotevalikoimaan. Ohjelmistopäivitysten lisäksi Microsoft aikoo nopeuttaa tuotteidensa julkaisurytmiä.
ZDNetin Microsoft-asiantuntija Mary Jo Foley kertoo, että Windows 8 -järjestelmän lisäksi Blue tuo päivityksiä Windows Phone - ja Windows RT -järjestelmiin, Windows Server -järjestelmään ja Microsoftin tarjoamiin palveluihin kuten hakukone Bingiin ja postipalvelu Hotmailiin. Kyse ei kuitenkaan ole yhdessä yössä tapahtuvasta päivityksestä, mutta se on silti tarkoitus julkaista enemmän tai vähemmän samoihin aikoihin.
Uusien ominaisuuksien lisäksi Blue tarkoittaa Microsoftille muutoksia palveluiden ja tuotteiden kehitys- ja julkaisurytmiin. Foleyn mukaan tuleivaisuudessa uudet ohjelmistoversiot pyritään julkaisemaan pienemmillä päivityksillä vuosittain nykyisen parin kolmen vuoden välein tapahtuvan massiivisen uudistuksen sijaan. Esimerkiksi Apple noudattaa jo vuosittaista päivitysrytmiä OS X -järjestelmässään.
Blue-päivitysten tuomista ominaisuuksista ei ole vielä tarkempia tietoja. Aiemmin sen on kerrottu tuovan muun muassa joitain muutoksia Windows 8 -version myötä lanseerattuun uudenlaiseen käyttöliittymään.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.