Levy-yhtiöt pyysivät Helsingin käräjäoikeutta perumaan The Promo Bayn estot

Valtteri Ahonen
7. helmikuuta, 2013 17:50

Torrent-sivusto Pirate Bayn operaattoriestojen myötä estettiin myös The Promo Bay -sivusto, jossa jaetaan artistien musiikkilinkkejä.
Huolimatta siitä, että sivusto on piraattilahden takapirujen hallinnoima, on sisältö kuitenkin täysin laillista ja artistien itsensä lisäämää. Niinpä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry on nyt poistanut sivun estettävien listalta, kertoo TorrentFreak.
Useammat suomalaiset levy-yhtiöt pyysivät eston poistamista Helsingin käräjäoikeudelta. Sivulle voi kuka tahansa ladata tekemäänsä sisältöä ilmaiseksi, ja sisältöä voi myös kuka tahansa maksutta selailla. Nimensä mukaisesta sivusto vain promoaa sisältöään, eli käytännössä tarjoaa sille jakelupaikan.
Suomessa ja Britanniassa sivustolle pääsy on ollut estettynä lain velvoittamien operaattoriestojen vuoksi. Britit purkivat eston jo jonkin aikaa sitten ja nyt vihdoin myös Suomessa on myönnetty, että sivusto on estetty virheellisin perustein, eikä se sisällä mitään tekijänoikeuksia rikkovaa - tai ainakin rikkomuksiin puututaan ja niitä pyritään välttämään.
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen edustettavina ovat EMI, Sony Music Entertainment, Universal Music ja Warner Music. Sen jäseniä ovat muun muassa Teosto, Kopiosto, Gramex, MTV ja Yleisradio sekä Sanoma Entertainment.

Lue myös nämä
Tägit
Suomi tekijänoikeus The Pirate Bay The Promo Bay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.