Chrome ja Firefox esittelivät tulevaisuuden videopuhelua

Matti Robinson
6. helmikuuta, 2013 14:46

Googlen ja Mozillan verkkoselainten kehitystiimit ovat työskennelleen yhdessä avoimen reaaliaikaisen kommunikaatiojärjestelmän parissa.
Teknologia tunnetaan nimellä WebRTC (Web Real-Time Communication) ja sen on tarkoitus mahdollistaa esimerkiksi videopuhelut ilman lisäosia tai ylimääräistä säätöä suoraan selaimesta.
Chromen ja Firefoxin tiimien johdolla WebRTC:n kehityksessä on saavutettu merkittävä virstanpylväs. WebRTC:n mahdollistamat videopuhelut toimivat nyt yhtiöiden selainten välillä ilman lisäosia.
Laadukkaan äänen, teräväpiirtovideon ja pienen viiveen mahdollistavia videopuheluita juhlistetaan videolla, jossa Mozillan innovaatiopomo Todd Simpson ja Chromen tuotejohtaja Hugh Finnan keskustelevat selaimiensa välityksellä WebRTC:stä.
Yhtiöiden pomot toteavat, että WebRTC tukee muun muassa Opus- ja VP8-koodekkeja, DTLS-SRTP-salausta ja ICE-verkkotekniikkaa. Erityistä huomiota Finnan antaa teknologian kehittäjäystävällisyydelle.
Yhtiöiden kehittämää demosovellusta on mahdollista kokeilla myös kotona. Siihen vaaditaan tosin Chrome 25 Beta ja Firefox Nightly for Desktop -selaimet. Firefoxissa täytyy ensin suunnata about:config-asetussivulle ja asettaa media.peerconnection.enabled:n arvoksi "true". Lisätietoa WebRTC-demosta löytyy täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Google Chrome Google Mozilla WebRTC
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.