Lepää rauhassa MiniDisc

Valtteri Ahonen
2. helmikuuta, 2013 11:10

Sony ilmoitti jo kaksi vuotta sitten aikeistaan lopettaa unholaan vaipunut, vuonna 1992 esitelty MiniDisc-formaatti.
Nyt yhtiö on paljastanut viimeisten soitinyksiköiden lähtevän tuotantolinjalta myyntiin helmikuun loppuun mennessä, uutisoi TechSpot.
MiniDisc oli periaatteessa hieno keksintö, jonka tarkoitus oli korvata kasetit ja olla CD:tä paremmin mukana kulkeva vaihtoehto. Puolta pienemmällä levyllä oli sama tallennuskapasiteetti (noin 80 minuuttia musiikkia), mutta levyt olivat paljon CD:tä kalliimpia, minkä vuoksi formaatti ei koskaan lyönyt todella itseään läpi. Kohtalaisen suosion se saavutti ainoastaan Japanissa.
Yhdysvaltojen myyntiä haittasi myös se tosiseikka, ettei MiniDiscillä julkaistu juurikaan musiikkia. Ainakin CD-julkaisuihin verrattuna kiinnostus levy-yhtiöiden suunnalta oli hyvin vaatimatonta.
Ottaen huomioon MiniDiscin vaatimattoman suosion, on hieman hämärän peitossa miksei tuotantoa ole lopetettu jo ajat sitten. 21 vuotta sitkutellut formaatti ei onnistunut kilpailemaan CD:n kanssa, eikä varsinkaan digitaalisen jakelun, joten olisi voinut kuvitella Sonyn luovuttavan paljon aiemmin.

Lue myös nämä
Tägit
musiikki Sony MiniDisc
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.