Sonyn huhutaan tuovan suuria muutoksia seuraavan konsolisukupolven ohjainmuotoiluun

Valtteri Ahonen
18. tammikuuta, 2013 19:43

Sonyn DualShock-ohjain on malliltaan tuttu monille jo lapsuudesta. Ensimmäisestä PlayStationista asti ohjain on näyttänyt jokseenkin samalta. Suurin ero aivan alkuperäiseen ohjaimeen ovat analogiset tatit, jotka nekin löysivät paikkansa jo hyvin varhaisessa vaiheessa.
PS3 toi ohjaimeen myös liikeohjausta Sixaxis-ohjaimen muodossa, minkä lisäksi siitä on tullut langaton. Tästä huolimatta se on edelleen hyvin tunnistettavasti Sonyn pelikonsolin vanha tuttu ohjain.
Nyt SlashGear kuitenkin uutisoi Computer and Video Gamesin nimettömästä lähteestä, jonka mukaan seuraava konsolisukupolvi toisi asiaan muutoksen. Huhujen mukaan Sony olisi tuomassa jotain aivan uutta tulevaan ohjaimeensa. Esimerkiksi kosketusnäyttöä ja biometrisiä tunnisteita on veikkailtu nähtäväksi. Ohjaimen on huhuttu myös muistuttavan jollain tapaa jutun kuvassa näkyvää PS Vitaa.
Uudet konsolit sekä Sonylta että Microsoftilta näkevät päivänvalon luultavasti loppukeväästä tai alkukesästä ja molempia odotetaan maailmalla kuumeisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony PlayStation 4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.