Valvelta PC-pohjainen konsoli ensi vuonna

Sami Koivunen
10. joulukuuta, 2012 17:30

Valven perustajajäsen Gabe Newellin mukaan yhtiön suunnittelee tulevansa mukaan rautabisnekseen, kertoo videopelisivusto Kotaku. Olohuoneeseen sopivan PC-pohjaisen pelikonsolin on tarkoitus ilmestyä ensi vuonna. Valve tunnetaan erityisesti Half-Life -pelin luojana ja Steam-jakelualustasta. Tuleva laite hyödyntäisikin juuri Steamin tarjoamia mahdollisuuksia.
Newellin mukaan yhtiö kilpailisi markkinoilla Microsoftin ja Sonyn kaltaisten suuruuksien kanssa. Newellin tavoitteena on saada tietokoneet toimimaan paremmin olohuoneissa. Toimitusjohtajan mukaan Steamin TV-käyttöön tarkoitetun "Big Picture"-ominaisuuden suosio on ollut odotettuakin vahvempaa.
Newell uskoo, että yleisesti käyttäjät ja tekijät tulevat huomaamaan, että PC-ympäristö on perinteistä konsolia parempi. Valven tulevan PC-pohjaisen konsolin sisältämän raudan tarkoitus ei ole kuitenkaan olla tavallisten tietokoneiden tavoin kovin joustava, vaan sen laitteisto on tarkasti kontrolloitu.
Kotaku kertoo myös, että Steamin Linux-versio etenee sen tultua beta-vaiheeseen ja Linuxillekin on tarkoitus tuoda Big Picture -mahdollisuus.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Microsoft Steam Valve Steam for Linux Gabe Newell
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.