Suomalainen GPS-järjestelmä RuuviTracker pian valmis markkinoille

Matti Robinson
10. joulukuuta, 2012 14:11

Harrastajavoimin kehitetty ja avoimeen lähdekoodiin perustuva RuuviTracker-paikannusjärjestelmä on pääsemässä pian myyntiin. Elektroniikka valmistuu alkuvuodesta, jonka jälkeen laite saapuu myyntiin.
RuuviTracker perustuu ARMin Cortex-M4-mikrokontrolleriin ja GPS-sirun lisäksi piirille on istutettu SIM-korttipaikka ja GSM-yhteydet. Lisäksi laitteessa on mikrofoni, kiihtyvyysanturi, kompassi ja microSD-muistikorttipaikka.
Laitteen suunnittelun lisäksi päätelaitteen ja palvelinpuolen ohjelmisto on suunniteltu Ruuvipenkki-porukalla. Avoimeen projektiin on mahdollista osallistua ja jopa lopputuotteen muokattavuus on tärkeä osa projektia. Ohjelmiston toiminnan muokkaaminen on mahdollista yksinkertaisilla skripteillä.
Projektin vetäjä Lauri Jämsä kertoo, että Facebook-tykkääjät ja uutiskirjeen tilaajat saavat ensimmäisenä tiedon kauppoihin saapumisesta. Laitetta markkinoi Suomessa elektroniikkaa myyvä verkkokauppa Robomaa.com, jossa Jämsä on myös mukana.
Kerroimme RuuviTracker-projektista viime helmikuussa, kun laitteen piirilevyt oli valmistuneet. Lisätietoa projektista löytyy RuuviTrackerin vasta valmistuneilta verkkosivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
GPS RuuviTracker
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.