Uusi palvelu avaa Netflixin koko valikoiman myös suomalaisille

Teemu Laitila
6. marraskuuta, 2012 15:58

Moni suomalainen oli pettynyt viime kuussa avatun Netflix-palvelun valikoimaan, joka on murto-osa amerikkalaiskäyttäjille tarjotusta. Uusi Mediahint.com-palvelu tarjoaa helpon tavan päästä käsiksi Netflixin koko valikoimaan ja samalla avautuu myös toinen amerikkalainen tv-palvelu Hulu sekä vain amerikkalaisille tarkoitetut nettiradiot.
Mediahint tarjoaa käyttäjille Firefox- ja Chrome-selaimissa toimivaa selainlaajennusta, joka kierrättää käyttäjän liikenteen Yhdysvalloissa sijaitsevan välityspalvelimen kautta. Netflixin ja muiden vain amerikkalaisille rajoitetun palvelun kannalta liikenne vaikuttaisi tulevan Yhdysvalloista, joten ne ovat käytettävissä mistä päin maailmaa tahansa.
Esimerkiksi Netflixin tapauksessa valikoima laajenee selvästi, mutta samalla käyttäjä menettää suomalaiset tekstitykset. Myös Facebook-yhteydet häviävät palvelusta eikä käyttäjän vanha katseluhistoria ole tallessa amerikkalaispuolella.
YleX:n mukaan Netflixin asiakaspalvelu ei suoranaisesti kieltänyt välityspalvelinten käyttöä eikä käyttäjälle ole luvassa sanktioita maarajoitusten kiertämisestä.
Netflixin lisäksi amerikkalainen mainosrahoitteinen tv-palvelu Hulu vaikuttaisi toimivan moitteetta Mediahintin välityspalvelinten kautta.
Koska selainlaajennus muuttaa välityspalvelimen tietoja, tietyn välityspalvelimen (esimerkiksi työn tai koulun) käyttöä vaativan käyttäjän on muistettava poistaa laajennus käytöstä muita välityspalvelimia käyttääkseen.

Lue myös nämä
Tägit
Hulu Netflix Rdio Pandora
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.