Xbox on pian kokonaisvaltainen viihdekeskus

Valtteri Ahonen
23. lokakuuta, 2012 17:25

Kesäkuussa esitelty Xbox SmartGlass on antanut odottaa itseään koko syksyn. Nyt on viimeinen paljastettu sen pääsevän jakoon 26. lokakuuta, samalla kun Microsoft julkaisee uuden Windows-alustansa.
Xbox on alustana kokemassa suurimman muutoksensa ehkä koskaan. Microsoftin Steve Ballmer on hiljattain kuvaillut vuotta 2012 yhtiölle "eeppiseksi", eikä tämä koske vain tietokoneita. Yhtiö on tehnyt paljon töitä tuodakseen panoksensa myös olohuoneiden televisioihin. Uuden Windowsin julkaisun myötä Xboxista on tarkoitus tehdä kokonaisvaltainen viihdekeskus, sen sijaan että se olisi pelkkä pelikone. Xbox SmartGlass on yksi suuri askel tässä tavoitteessa.
Xbox SmartGlass on ilmainen sovellus, joka tulee olemaan saatavilla Windows 8 ja Windows Phone 8 -laitteille, sekä hieman myöhemmin sekä iOS:lle, Androidille että Windows Phonen 7.5 (ja 7.8) -versiolle. SmartGlassin avulla puhelimen tai tabletin voi muuttaa ikään kuin apunäytöksi, jonka kautta Xboxia ja sen sisältöä voi ohjata. Lisäksi, jos esimerkiksi on tabletilla alkanut katsoa elokuvaa, voi sen helposti siirtää jatkumaan suoraan televisiosta, jossa Xbox on kiinni. Tämän jälkeen tabletin näytöltä näkee automaattisesti informaatiota elokuvasta, esimerkiksi tietoa ruudulla näkyvistä näyttelijöistä.


SmartGlassia voi käyttää myös musiikin kuunteluun. Xboxin kautta musiikkia kuunnellessa toinen käytettävä laite muuttuu kaukosäätimen kaltaiseksi ja näyttää samalla esimerkiksi kuuntelemasi musiikin perusteella suosituksia. Microsoft julkaisi jo aiemmin Xbox Music -palvelun, joka myös liittyy konsolin uudistukseen oleellisella tavalla. Musiikkipalvelun jakaminen käyttäjille on jo ainakin osittain aloitettu.


Tämän lisäksi SmartGlass pystyy yhdistämään nettiselailun useamman laitteen kesken. Netin voi avata vaikkapa kännykällä, ja siirtää istunnon sen jälkeen television näytölle. Suurella ruudulla näkyvää selainta voi ohjata puhelimella normaaliin tapaan.
Edellä mainittujen asioiden lisäksi uutta sovellusta voi myös hyödyntää siinä, mistä Xbox perinteisemmin tunnetaan, eli pelaamisessa. Nähtäväksi jää, kuinka luovia ratkaisuja pelien kehittäjät tekniikalle keksivät. Microsoftin blogissa mainituista yksi oli Forza: Horizon, jossa esimerkiksi puhelinta voi SmartGlassin avulla käyttää pelin GPS-näyttönä.
Ainakin Microsoftilla ollaan uudesta Xbox-brändäyksestä innoissaan. Miten on lukijoiden laita?

Lue myös nämä
Tägit
Xbox 360 Microsoft Xbox SmartGlass Xbox Music
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.