AMD:n alamäki jatkuu -- analyytikko tuomitsee investointikelvottomaksi

Teemu Laitila
22. lokakuuta, 2012 13:25

AMD:n tulevaisuuden näkymät vaikuttavat synkältä viime viikon huonojen talousuutisten jälkeen. Osavuosikatsaus alitti analyytikkojen odotukset ja yhtiö kertoi odotetusti vähentävänsä työvoimaa 15 prosentilla eli 1800 työntekijällä. Vaikka AMD:n toimitusjohtaja vakuutti uudelleenjärjestelyjen tekevän yhtiöstä aiempaa ketterämmän ja mukautuvamman, analyytikot ovat menettäneet uskonsa AMD:n nousuun.
Osavuosikatsauksen yhteydessä AMD:n toimitusjohtaja Rory Read kertoi, että alan muutosnopeus on yllättänyt yhtiön ja tuotteiden myyminen nykyisessä taloustilanteessa on aiempaa hankalampaa. Tulevaisuuskaan ei näytä hyvältä, sillä tutkimusyhtiö IDC:n mukaan maailmanlaajuiset PC-toimitukset ovat laskeneet yli kahdeksan prosenttia vuoden takaiseen verrattuna eikä erityistä kasvua ole näköpiirissä.
Huonot uutiset saivat AMD:n osakkeen laskuun eikä kurssi ainakaan parane analyytikoiden uusimpien arvioiden myötä. Sekä Bernstein Researchin että FBR Capitalin analyytikot heikensivät AMD:n luokitusta ja sanalliset arviot olivat vielä karumpia. "Suoraan sanottuna asiakaspalavereissa yleisin AMD:sta käytetty adjektiivi on yksinkertaisesti 'investointikelvoton'", Bernsteinin analyytikko Stacy Rasgon kirjoittaa. Rasgon laski AMD:n liikevaihtoennustetta ensi vuoden osalta 5,54 miljardista dollarista 4,87 miljardiin dollariin.
Mobiililaitteiden korvatessa pöytäkoneen tai perinteisen kannettavan yhä useammassa kodissa, AMD:lla on ollut vaikeuksia vakuuttaa laitevalmistajia omien tuotteidensa eduista kilpailijoihin nähden. Valtaosa pian julkaistavan Windows 8:n myötä saapuvista uudentyyppisistä kannettavista perustuu Intelin Atom- tai Core-prosessoreihin tai eri ARM-valmistajien tuotoksiin.

Lue myös nämä
Tägit
AMD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.