AMD:n oma RAMDisk-sovellus vapaasti ladattavissa

Teemu Laitila
14. lokakuuta, 2012 15:24

AMD on julkaissut yhteistyössä Dataramin kanssa uuden RAMDisk-sovelluksen, joka muuttaa osan tietokoneen keskusmuistista väliaikaiseksi kiintolevyasemaksi. Merkittävin hyöty RAMDiskin käytöstä on keskusmuistin moninkertainen nopeus muihin tekniikoihin verrattuna.
AMD:n mukaan RAMDiskiä voidaan käyttää esimerkiksi välttämään väliaikaistiedostojen turhaa kirjoittamista kiintolevylle tai kasvattamaan SSD-asemien ikää vähentämällä kirjoituskertoja. Yhtiö lupaa sovelluksesta olevan merkittävää hyötyä myös esimerkiksi pelien latausaikojen lyhentämisessä tai nettiselailussa.
Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi, mutta ilmaisessa versiossa RAMDiskin enimmäiskoko on rajoitettu neljään gigatavuun. AMD:n omien Radeon-brändättyjen muistien omistajat voivat kuitenkin käyttää enintään kuusi gigatavua keskusmuistia RAMDiskin muodostamiseen. Tarjolla on myös 20 dollarin hintainen versio, jonka avulla RAMDiskin koon voi kasvattaa jopa 64 gigatavuun.
AMD mainostaa RAMDisk aseman lukunopeuden yltävän enimmillään 25600 megatavuun sekunnissa, kun käytössä on 1600 MHz:n taajuudella toimivaa DDR3-muistia. Sovelluksen voi ladata koekäyttöön AMD:n sivuilta.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Radeon RAMDisk
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.