Kuopiolaismies tuomittiin 10 000 euron korvauksiin musikkitiedostojen levityksestä

Teemu Laitila
4. lokakuuta, 2012 15:36

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi kuopiolaismiehen maksamaan 10 000 euron vahingonkorvaukset Teostolle sekä Musiikkituottajat IFPI Ry:lle, kertoo Savon Sanomat. Oikeus katsoi miehen levittäneen vertaisvekossa yhteensä 7200 musiikkikappaletta. Pohjois-Savon käräjäoikeus oli aiemmin vapauttanut miehen syytteistä näytön puutteen vuoksi.
Tuomittu kieltäytyi sovittelemasta asiaa kantajien kanssa ja kielsi musiikkitiedostojen laittoman levityksen. Tuomittu epäili, että kolmas osapuoli oli käyttänyt hänen avointa langatonta lähiverkkoaan tiedostojen levitykseen. Käräjäoikeus piti tilannetta mahdollisena ja jätti miehen tuomitsematta.
Hovioikeuden mukaan kolmannen osapuolen mukanaolo ei vaikuttanut todennäköiseltä ja piti musiikkijärjestöjen esittämää näkökulmaa piratismista uskottavampana selityksenä tapahtumille. Hovioikeuden mukaan myös vastaajalla on näyttötaakka riitatapauksissa.
Päätös vaikuttaisi olevan ristiriidassa Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden keväisen päätöksen kanssa, jonka perusteella avoimen WLAN-verkon ylläpitäjää ei voida tuomita liittymän kautta jaettujen tiedostojen levityksestä. Asiasta kirjoittavan Savon Sanomien uutinen aiheesta ei kuitenkaan kerro tarpeeksi teknisiä yksityiskohtia, jotta tapausten samankaltaisuutta voitaisiin verrata.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.