AMD:n työpöytä-Trinity päihittää Intelin moninkertaisesti grafiikkatehoissa

Teemu Laitila
4. syyskuuta, 2012 11:57

AMD:n pian julkaistavien Trinity-suorittimien työpöytäversioiden hinta on lipsahtanut julkisuuteen ison tukkurin kautta. Trinity-sarjan kallein malli on A10-5800K, joka on hinnoiteltu vain 131 dollariin. Intelin tarjonnasta vastaavalla rahamäärällä saa kaksiytimisen Core i3-3225 -prosessorin, joka on Ivy Bridge -sarjan halvimmasta päästä.
AMD:n A10-5800K on neliytiminen APU, jonka prosessori toimii 3,8 GHz:n taajuudella ja näytönohjaimena on Radeon HD 7660D. Lisäksi K-pääte kertoo kerroinlukon puuttumisesta eli lisätehoa voi halutessaan hakea ylikellotuksella. Trinity-mallien ylivoima GPU-rintamalla ei ole varsinainen yllätys, mutta epävirallisen vertailutaulukon suuret erot Intelin integroidun näytönohjaimen (HD 4000) ja AMD:n tarjonnan välillä ovat melkoiset.


Budjettitietoisille pelaajille AMD:n Trinity tulee olemaan hyvä valinta, kunhan lopulliset julkaisun jälkeen suoritetut testit varmistavat suorituskyvyn. Uudet Trinity-APU:t käyttävät Socket FM2 -kantaa ja AMD:n uusinta A85X-piirisarjaa.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Intel AMD Trinity AMD A-series
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.