Sony kehittelee 500 PPI:n OLED-paneeleita

Panu Roivas
18. kesäkuuta, 2012 16:50

Sony on esitellyt SID 2012 -messuilla uutta teknologiaa, joka mahdollistaa suuriresoluutioisten OLED-paneelien valmistuksen. Sonyn mukaan uudella offset printing -tekniikalla voitaisiin valmistaa jopa 500 PPI:n (pikseliä per tuuma) OLED-paneeleja.
Sony on tämän vuoden SID-messuilla esitellyt ensimmäistä offset printing -tekniikalla valmistettua 7,4-tuumaista AMOLED-paneelia. Prototyyppi esitteleekin uudentyyppistä painamismenetelmää eikä maksimitarkkuutta, sillä sen resoluutio on vain 960x540 ja PPI 150. Käytännössä näytöt kootaan painamalla punainen ja vihreä kerros offset printing -tekniikalla, ja ne yhdistetään toisella tekniikalla valmistettuun siniseen kerrokseen.


OLED-paneelien resoluution nostaminen on koettu vaikeaksi, ja valmistajat ovatkin monesti tyytyneet kompromissiratkaisuihin, kuten Pentile-matriisiin, yrittäessään korottaa paneelin nimellistä resoluutiota. Uudella tekniikalla OLED-paneelit pysyisivät kuitenkin resoluutiokisassa mukana, sillä LG julkisti vastikään 498 PPI:n LCD-paneelin.

Lue myös nämä
Tägit
Sony OLED AMOLED
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.