LG esitteli 55-tuumaista OLED-televisiotaan Monacossa

Manu Pitkänen
24. toukokuuta, 2012 9:55

LG on esitellyt sen 55-tuumaista OLED-televisiota Monacossa järjestetyssä tilaisuudessa. Yhtiö ei ole ollut turhan vaatimaton valitessaan adjektiivia television mainostamista varten, LG:n mukaan siinä on ultimaattinen näyttö.
Tärkeimpiä ominaisuuksia televisiossa on periaatteessa kaksi kappaletta, joista molemmat nivoutuvat käytetyn OLED-näyttöteknologian ympärille. Ensimmäinen näistä on kuvanlaatu, jonka taustalla on yhtiön neljään alipikseliin perustuva WRGB-teknologia. Perinteisten punaisen, vihreän ja sinisen alipikselin lisäksi LG:n televisiosta löytyy neljäs valkoinen pikseli.
Koska OLED-näytöt eivät vaadi LCD:n tapaan taustavalaistusta, voidaan televisioista suunnitella aiempaa ohuempia. 55EM9600-television kohdalla LG on onnistunut saavuttamaan vain neljän millimetrin paksuuden. Painoa 55-tuumaisella televisiolla on kymmenen kiloa.
Televisio tulee Eurooppaan tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin Samsung on myös liikkeellä 55-tuumaisella OLED-televisiollaan. Korealaisvalmistajilla on siis edessä kova taistelu OLED-televisioiden herruudesta. LG:n hinnoittelupolitiikkaa ei tiedetä vielä tarkalleen, mutta Engadgetin saamien tietojen mukaan hinta asettuu 8000 euron paikkeille.

Lue myös nämä
Tägit
LG OLED LG 55EM9600
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.