Sony ja Panasonic yhdistämässä voimiaan OLED-televisioissa

Teemu Laitila
15. toukokuuta, 2012 13:17

Sony ja Panasonic ovat neuvottelemassa keskenään mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä OLED-televisioiden kehityksessä ja valmistuksessa, kertovat useat lähteet.
Neuvottelut ovat vielä aikaisessa vaiheessa, mutta yhteistyö kahden japanilaisvalmistajan välillä saattaisi olla toimiva keino korealaisten Samsungin ja LG:n ylivallan nujertamiseen tv-markkinoilla.
Sekä Panasonic että Sony ovat pärjänneet kilpailussa tv-markkinoista heikosti. Sonyn tv-valmistus on tehnyt tappiota jo useana vuonna ja yhtiö käy parhaillaan läpi muutosohjelmaa, jonka aikana henkilöstöä vähennetään jopa 10 000 verran. "Yhteistyö Sonyn ja Panasonicn välillä laskisi tutkimus-ja kehityskuluja antaisi niille mahdollisuuden saavuttaa eteläkorealaisia valmistajia", kertoo Barclays Capital -yhtiön analyytikko Yuji Fujimori Businessweek-lehdelle.
Edes yhteistyöstä ei odoteta nopeaa ratkaisua yhtiöiden ongelmiin, sillä japanilaisen Nikkei-lehden tietojen mukaan yhtiöiden yhteisiä tuotteita ei saataisi markkinoille ennen vuotta 2015. Sen sijaan korealaisvalmistajien odotetaan tuovan ensimmäiset OLED-televisionsa myyntiin jo tämän kesän aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Panasonic OLED
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.