FiCom: "hyvitysmaksumalli raskas ja sekava"

Teemu Laitila
10. toukokuuta, 2012 18:18

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry kritisoi Markus Leikolan tänään julkistamaa ehdotusta nykyisen yksityisen kopioinnin hyvitysmaksun uudistukseksi. FiComin mukaan Leikolan ehdottama malli on niin raskas ja sekava, että sen kulut suhteessa saavutettuun hyötyyn olisivat kohtuuttomat.
Vaikka FiComin mukaan hyvitysmaksun taustalla oleva ajatus suomalaisen kulttuurin tukemisesta on sinänsä perusteltavissa, Leikolan malli johtaisi kuitenkin hyvitysmaksun ulottumiseen jokaiseen kotitalouteen. FiCom ehdottaa kulttuurin tukemista veikkausvoittovaroista tai keräämällä varat Yle-veron yhteydessä, jolla yhdistyksen mukaan saavutettaisiin pienemmät hallinnolliset kulut.
FiCom kritisoi Leikolan ehdotuksen laajenemisesta pelkästä hyvitysmaksun uudistuksesta koskemaan myös operaattoreiden tarjoamia tv-palveluita ja erityisesti verkkotallennusta. Leikolan ehdotuksessa digiboksin tavoin toimivat verkkopalvelut sisältyisivät hyvitysmaksun piiriin. Leikola myös tarjoaa ratkaisuja tv-kanavien ja operaattoreiden nykyiseen kiistaan tv-sisällön lisensoinnista.
FiComin mielestä verkkotallennuksen liittäminen hyvitysmaksuratkaisun yhteyteen vinouttaa asiakokonaisuutta.

Lue myös nämä
Tägit
hyvitysmaksu FiCom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.