Tulevissa MacBookeissa saattaa olla Retina-näyttö

Manu Pitkänen
24. maaliskuuta, 2012 12:48

OS X 10.8:n (Mountain Lion) tuoreimmasta kehittäjäversiosta on löydetty viitteitä, joiden perusteella Applen seuraavista MacBook-kannettavista saattaa löytyä tarkka Retina-näyttö. Näytössä on käytännössä niin pienet pikselit, ettei niitä pysty erottamaan tavallisissa käyttötilanteissa.
Uuteen versioon käsiksi päässyt kehittäjä kertoi ArsTechnicalle, että esimerkiksi iChatin korvaajaksi suunnitellussa Messages-sovelluksessa on käytetty resoluutioltaan tuplasti normaalia suurempia kuvakkeita. Suuret kuvakkeet on ilmeisesti tarkoitettu näytöille, joiden resoluutio on tavallista korkeampi. Tästä syystä seuraavissa MacBook-kannettavissa arvellaan olevan Retina-näytöt. Aiempaa suurempia kuvakkeita on otettu käyttöön aiemmin myös OS X 10.7:ssä.
DigiTimes uutisoi viime vuoden lopulla, että Apple saattaa julkaista tämän vuoden aikana MacBook Pro -malleja, joiden näyttöjen resoluutio on 2880x1800 pikseliä. Applen iPhone-puhelimista ja uudesta iPad-taulutietokoneesta löytyy jo Retina-tasoinen näyttö.
Tom's Hardware uutisoi torstaina, että loppuvuonna ilmestyvästä Windows 8 -käyttöjärjestelmästä löytyy tuki 2560x1440 pikselin näytöille.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Macbook Apple Apple Macbook Pro Mac OS X OS X Apple MacBook Air Retina Display
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.