AMD demosi Trinityä kolmen näytön voimin

Panu Roivas
16. maaliskuuta, 2012 16:05

AMD esitteli CeBIT-messuilla Tom's Hardwarelle tulevaa Trinity APU-suoritintaan ultrabook-luokan kannettavassa sekä pyötäkoneessa, joka pyöritti Trinityn integroidulla näytönohjaimella kolmen näytön Eyefinity-kokoonpanoa.
Seuraavan sukupolven Trinity APU tulee markkinoille kesällä jos AMD:n puheisiin on tällä kertaa luottamista, ja sama pätee myös tablet-piiri Hondoon sekä päivitettyyn Brazos 2.0 -alustaan. Jälkimmäiset valmistetaan vanhalla 40 nm prosessilla, mutta AMD:n mukaan ensi vuonna kaikki sen uudet tuotteet tulevat 28 nm prosessilla.
Trinity lupaa parhaillaan 39% lisää suorituskykyä PCMark Vantagessa ja jopa 56% lisää 3DMark Vantagessa verrattuna nykyiseen Llanoon. AMD:n mukaan Trinity on optimoitu Windows 8 -käyttöjärjestelmälle ja tarjoaa kevyissä kannettavissa jopa 12 tuntia akkukestoa.
AMD demosi CeBIT-messuilla kahta konetta, jotka ajoivat Dirt 3 -peliä. Molemmissa oli neliytimiset Trinity-suorittimet. Kannettavassa oli 35W piiri, jolla peliä pelattiin 1366x768-resoluutiolla, 4xAA sekä High -asetuksilla. Peli oli sulava, mutta suorituskylukemia ei annettu. Toinen kokoonpano oli työpöytäkone, joka pyöritti peliä kolmella näytöllä Eyefinityssä 5040x1050-resoluutiolla. Yksityiskohtia oli kuitenkin karsittu ja AA ei ollut päällä. Vaikka tuskin kukaan tulee oikeasti pelaamaan Eyefinityllä käyttäen integroitua näytönohjainta, on demo kuitenkin vakuuttava näyte AMD:n integroidun piirin tehokkuudesta pelikäytössä.

Lue myös nämä
Tägit
Eyefinity AMD Trinity
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.