Acerilta ensimmäinen Kepler-näytönohjaimella varustettu kannettava

Panu Roivas
14. maaliskuuta, 2012 13:58

Acer on julkaissut uuden Aspire Timeline U3 ultrabookinsa, jonka sisällä sykkii Nvidian ensimmäinen Kepler-mobiilinäytönohjain: GT 640M.
Acerin uusi kannettava on jo alustavasti arvosteltu muun muassa PC Perspective -verkkosivun toimesta. Vaikka koneesta löytyykin Nvidian ensimmäinen myyntiin tullut Kepler-näytönohjain, ei Nvidia ole vielä antanut lupaa paljastaa Kepler-arkkitehtuurin saloja.
Tiedossa on kuitenkin, että GT 640M on tehokkaampi kuin aikaisemman sukupolven GT 555M, jota voinee pitää pelikannettavien minimivaatimuksena. GT 640M toimii 625 MHz kellotaajuudella, ja mitä ilmeisemmin puheet ns. hot clock -kellotaajuuksien puutteesta ovat totta, eli Keplerin kellotaajuus on sama ytimellä ja varjostinyksiköillä, siinä missä edellisessä sukupolvessa varjostinyksiköiden taajuus oli kaksinkertainen peruskellotaajuuteen verrattuna.


Acer Timeline U3 mahtuu Intelin ultrabook-nimikkeen alle, mutta kyseessä on kuitenkin 15" 1366x768 näytöllä varustettu kannettava Intelin Sandy Bridge -suorittimella. 2,3 kiloa painava kannettava on näytönohjainta lukuun ottamatta peruskauraa 4 Gt muistilla ja 500 Gt kiintolevyllä varustettuna, eikä 3-kennoisessa akussa ole hurraamista.
Arvostelun perusteella kohtuullisen pieneen kokoon puristettu tehopakkaus jaksaa pyörittää mm. Battlefield 3 -peliä medium-asetuksilla sulavasti. Tehojen myötä ongelmaksi on kuitenkin muodostunut kannettavan kuumeneminen. Acer Timeline U3 jäänee kuitenkin toistaiseksi ainoaksi Kepler-kannettavaksi kunnes Ivy Bridge -suorittimet julkaistaan ja muut valmistajat tuovat markkinoille omat mallinsa. Nvidia on kuitenkin jo ehtinyt mainostaa Kepler-arkkitehtuurin löytyvän ennätysmäärästä uusia kannettavia, ja hyvien testitulosten valossa se onkin hyvin todennäköistä.

Lue myös nämä
Tägit
Acer NVIDIA ultrabook Kepler
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.