Nvidian GK104-piirilevy kuvissa, julkaisu maaliskuun 23.?

Panu Roivas
2. maaliskuuta, 2012 19:38

Nvidia on antanut odottaa uusia Kepler-arkkitehtuuriin perustuvia 28 nm näytönohjainpiirejään, ja on villeistä huhuista huolimatta ollut hyvin vähäsanainen julkaisuaikataulun suhteen. Ilmeisesti ensimmäiset piirit ovat kuitenkin jo päätyneet sopimusvalmistajien käsiin, mikä tarkoittaa julkaisun tapahtuvan lähiaikoina.
Todistuskappale numero yksi Nvidian Kepler-kortin julkaisusta on kiinalaiselle foorumille eksynyt kuva piirilevystä, jolla makaa oletetusti Nvidian GK104-piiri. Piirin odotetaan olevan Nvidian keskitason piiri, joka olisi kooltaan hieman AMD:n 7900-sarjassa käytettyä Tahitia pienempi. Kortin lopulliseksi myyntinimeksi uskotaan tulevan GTX 680/670 Ti.

Kuvasta on päätelty kortissa olevan 2x6-pinniset lisävirtaliittimet, mikä viittaisi alle 225 W tehonkulutukseen. Lisävirtaliittimet on pinottu tällä kertaa päällekkäin, todennäköisesti mahduttaakseen kookkaamman radiaalituulettimen. Lisäksi piirilevyltä löytyy 5+2-vaiheinen virransyöttö, ja etupuolella on 8 muistipiiriä, mikä viittaa 256-bittiseen muistiväylään ja 2 Gt muistiin. Lisäksi liittiminä toimii 2xDVI, HDMI ja mini-DP. Todennäköisesti kyseessä on testikappale, joten se ei välttämättä kaikilta osin kuvasta lopullista tuotetta.
Nvidian uskotaan julkaisevan ensimmäiset GK104:n perustuvat kortit jo maaliskuun 23. päivä, joskin ottaen huomioon Nvidian puheet 28 nm tuotanto-ongelmista päivä saattaa venyä myöhemmälle ja lopullinen saatavuus Suomessa jäädä kysymysmerkiksi.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA Kepler GK104
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.