Googlen tietosuojakäytäntö ei miellytä oikeuskomissaaria

Manu Pitkänen
2. maaliskuuta, 2012 10:39

Googlen uusi tietosuojakäytäntö on saanut aikaan paljon kohinaa, jopa viranomais- ja EU-tasolla. Oikeuskomissaari Viviane Redingin näkemyksen mukaan uusi käytäntö on lainvastainen.
Internetjätin oma näkemys on, että muutoksella helpotetaan ihmisten elämää. Googlen palveluilla on nyt sama käytäntö, joten käyttäjien on helpompi selvittää miten Google käyttää heistä kerättyjä tietoja. Yhteneväisyys palveluiden välillä myös tarkoittaa parempia palveluita, sillä niistä voidaan kehittää paljon henkilökohtaisempia. Jos käyttäjä esimerkiksi katselee YouTubessa paljon Jamie Oliver -videoita, niin kokkia koskevia tuloksia voidaan priorisoida ruokareseptejä koskevissa Internet-hauissa, joiden ohessa voidaan esittää myös hänen uusien kirjojen mainoksia.
Google korostaa, ettei se kerää mitään uutta tietoa käyttäjistä, eikä myy keräämiään tietoja ulkopuolisille. Yhtiö yhdistää eri palveluissa kerätyt tiedot, joita vanha tietosuojakäytäntö ei sallinut.
Redingin mukaan käytäntömuutos on ongelmallinen monellakin tapaa. Käytännöstä ei ole hänen mielestä neuvoteltu EU:n läpinäkyvyysasetusten mukaisesti. Lisäksi käytäntö mahdollistaa tietojen luovuttamisen kolmansille osapuolille.
Oikeuskomissaarin lisäksi Ranskan tietosuojaviranomainen CNIL pitää Googlen uutta käytäntöä huolestuttavana. CNIL on huomauttanut Googlea, että asia voi johtaa Euroopan laajuiseen tutkintaan.

Lue myös nämä
Tägit
Google EU Euroopan komissio Euroopan Unioni tietosuoja Viviane Reding
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.