Sony: Internet on musiikkiteollisuudelle kuin lahja taivaasta

Manu Pitkänen
25. helmikuuta, 2012 11:23

Sony Musicin kansainvälisen liiketoiminnan toimitusjohtaja Edgar Berger on antanut saksalaiselle Die Welt -lehdelle haastattelun, jossa hän ylistää Internetin suomia mahdollisuuksia musiikkiteollisuudelle.
Bergerin näkemyksen mukaan Internetin positiiviset vaikutukset ja mahdollisuudet ovat negatiivisia vaikutuksia selvästi suuremmat. Hän äityy kehumaan verkkojakelua jopa taivaanlahjaksi musiikkiteollisuudelle.
Jotta Internetistä olisi hyötyä, sitä olisi hyödynnettävä mahdollisimman hyvin. Tämä ei aina ja kaikkialla toimi ja Berger syyttääkin tekijänoikeusjärjestöjä innovoinnin tukahduttamisesta tietyissä maissa. Tällä hän viittaa Saksaan, jossa GEMA on onnistunut estämään Sonyn artistien musiikkivideoiden esittämisen YouTubessa. Tällainen menettely maksaa Bergerin mukaan levy-yhtiölle jopa miljoonia.
Syy miksi Sonyn artistien musiikkivideot eivät näy Googlen videopalvelussa Saksassa on siinä, että GEMA haluaisi enemmän rahaa klikkauksista kuin YouTube on valmis maksamaan. Sonyltä löytyisi enemmän liikkumavaraa maksujen suhteen.

Lue myös nämä
Tägit
Sony YouTube tekijänoikeus GEMA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.