Megaupload-pidätetyllä on Suomen passi ja ollut asuinosoite Turussa

Manu Pitkänen
20. tammikuuta, 2012 14:50

Tänään suomalaisessa mediassa on uutisoitu laajasti suositun Megaupload.com-tiedostonjakopalvelun ratsiasta. Muutamassa uutisessa on ihmetelty Kim Dotcomin uusiseelantilaisen Chrisco-kartanon katolla liehuvaa Suomen lippua.
Kartano on yksi Uuden-Seelannin arvokkaimpia taloja. Aucklandilaisen kartanon arvo kohoaa jopa 30 miljoonaan Uuden-Seelannin dollariin, joten hänellä ei ole ainakaan puutetta pikkurahasta. Kartanon omistajatiedoissa ei ole kuitenkaan virallista linkkiä Dotcomiin (tai millä nimellä häntä sitten haluaa kutsua).
Piratismista ja rahanpesusta syytetyn Kim Dotcomin tausta on poikkeuksellisen värikäs. Hän on saksalainen hakkeri, jonka oikea nimi on Kim Schmitz. Hän on syyllistynyt useisiin rikoksiin, kuten luottokorttihuijauksiin ja kavalluksiin. Hän on saanut noin 100.000 euron sakon Saksan historian yhdestä suurimmasta laittomasta sisäpiirikaupasta. Hän on myös netonnut yli 1,2 miljoonaa euroa osakekurssien manipuloinnilla.
Kyse ei siis mistään mistään puhtaasta pulmusesta.
Kuten uusiseelantilaisen kartanon katolla liehuva Suomen lippu antaa oleettaa, niin Dotcomilla on vahvoja kytköksiä Suomeen. Hänellä epäillään olevan Suomen passi, joka on luovutettu Kim Tim Jim Vestor -nimiselle henkilölle. Halutessaan hän esiintyy Kim Vestorina, Tim Vestorina tai Jim Vestorina. Hongkongilaisissa rekistereissä sukunimi voidaan tavata myös Vestoerina.
Suomessa hän on mitä ilmeisimmin asunut Turussa osoitteessa Paljaspää 6C6, mikä sijaitsee varsin tyypillisellä suomalaisella asuinseudulla kuten Google Mapsista voi tarkistaa.

Näytä suurempi kartta

Lue myös nämä
Tägit
Suomi MegaUpload
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.