Elisa estää pääsyn The Pirate Bayhin väliaikaisesti

Manu Pitkänen
9. tammikuuta, 2012 11:24

Elisa aikoo estää asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bay -sivustolle väliaikaisesti. Päätös on osa viime syksynä käytyä käsittelyä, jossa Helsingin käräjäoikeus määräsi teleoperaattorin estämään liikenteen tiedostonjakopalveluun sakon uhalla.
TTVK jätti IFPI:n puolesta viime vuonna hakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen, jossa Elisaa vaadittiin estämään liikenne The Pirate Bay -sivstolle.
Elisa kritisoi aiemmin oikeuden antamaa päätöstä epäselväksi, minkä takia yhtiö ei voisi ryhtyä vaadittuihin toimenpiteisiin. Teleoperaattoria vaadittiin poistamaan The Pirate Bayn domain-nimet palvelimiltaan ja estettävä liikenne sivuston IP-osoitteisiin. Domain-nimiä tai IP-osoitteita ei kuitenkaan yksilöity mitenkään.
Operaattori on valittanut päätöksestä. Esto on voimassa ylemmän oikeusasteen päätökseen saakka, minkä jälkeen asiaa tarkastellaan uudelleen.
Elisa on ilmoittanut mitkä domain-nimet se aikoo poistaa ja mitkä IP-osoitteet estetään. Päätös vaikuttaa Elisan ja Saunalahden liittymiin ja toimenpiteet aloitetaan tänään.

Lue myös nämä
Tägit
Elisa The Pirate Bay Saunalahti IFPI TTVK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.