LG:ltä 55-tuumainen OLED TV kesäolympialaisiin mennessä?

Panu Roivas
27. joulukuuta, 2011 13:23

LG on julkistanut maailman suurimman OLED-paneelin, jota esitellään CES-messuilla Las Vegasissa tammikuun alussa.
Uusi OLED-paneeli on vain 5 mm ohut, ja LG:n mukaan se on valmistettu "huomattavasti pienemmällä resurssipanostuksella" verrattuna aikaisempiin OLED-paneeleihin. Valmistuskustannusten pienenemisen taustalla on oksidipuolijohteen käyttö vanhemman LTPS-teknologian sijaan. Tämä antanee toivoa siitä, että LG myös julkaisee kyseistä paneelia käyttävän television vuonna 2012 inhimilliseen hintaan. Aiempien tietojen mukaan LG yrittäisi mahduttaa uuden OLED TV:n hinnan 3250 dollarin tienoille.
LG käyttää uudessa paneelissa valkoisia OLEDejä, mikä LG:n mukaan auttaa pitämään värit kunnossa myös laajemmista katselukulmista. Valkoisten OLEDien käytön pitäisi myös tiputtaa sähkönkulutusta erityisesti paljon valkoista sisältävää kuvaa katsoessa, esimerkiksi verkkoselainta käytettäessä.
LG:n uutta OLED-televisiota ollaan odotettu jo pitkään, eikä sen kilpailijatkaan ole ollet hiljaa, vaan myös Samsung aikoo julkaista oman vastaavan kokoisen OLED-televisionsa ensi vuonna. Molempien valmistajien uusia OLED-telkkareita odotetaan myyntiin ennen elokuun 2012 kesäolympialaisia.

Lue myös nämä
Tägit
LG Samsung OLED
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.