Komissaari: Tekijänoikeuslaki ei toimi

Manu Pitkänen
20. marraskuuta, 2011 14:55

Euroopan komission digitaalisista sisällöistä ja palveluista vastaava komissaari Neelie Kroes moittii EU:n nykyistä tekijänoikeuslainsäädäntöä toimimattomaksi.
Kroesin mielestä tekijänoikeuslainsäädännöstä on tullut lyömäase, vaikka sen pitäisi tukea luovalla alalla työskenteleviä. Hän moittii teollisuutta teknologiapelkoiseksi, vaikka sille olisi paljon hyödyllisempää olla mukana uusien tekniikoiden aikaan saamissa muutoksissa. Komissaari on harmissaan siitä, että toimimaton lainsäädäntö on saanut monet pitämään tekijänoikeutta kirosanana ja vihaamaan kaikkea mitä siihen liittyy.
Hän haluaa nykyiseen lainsäädäntöön lisää joustavuutta, jotta esimerkiksi musiikin jakelua verkkokaupoissa ja pilvipalveluissa saataisiin mutkattomammaksi.
Komissaari ei kertonut tarkalleen mitä ja miten lainsäädäntöä tulisi muuttaa. Hän ei kuitenkaan pidä hyväksyttävänä sitä, että eräässä isossa EU-maassa tekijänoikeuslaki hyödyttää 97,5 prosenttia artisteista vain alle 1000 euroa kuukaudessa. Luovalle alalle tarvitaan Kroesin mielestä uusia bisnesmalleja, joilla taide saadaan paremmin kaupallistettua.

Lue myös nämä
Tägit
EU Eurooppa tekijänoikeus Euroopan komissio Neelie Kroes
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.