Steam-foorumit hakkereiden hyökkäyksen kohteena

Teemu Laitila
9. marraskuuta, 2011 13:13

Pelikehittäjä ja suositun Steam-palvelun omistava yhtiö Valve on joutunut hakkereiden hyökkäyksen kohteeksi. Hyökkääjät onnistuivat murtautumaan Steam-palvelun keskustelufoorumeille ja lisäämään sivustolle omaa huijausohjelmistoja sekä aikuisviihdettä levittävää sivustoaan mainostavan tekstin.
Valve ei ole julkaissut virallista kommenttia hyökkäyksiin liittyen, mutta sivut otettiin alas jo toissapäivänä. Sivuilla tällä hetkellä näkyvän ilmoituksen mukaan sivustolla tehdään huoltotoimenpiteitä, jotka tässä tapauksessa tarkoittanevat murtautumisen tutkintaa ja tietoturvan parantamista tulevaisuudessa.
Sivuston sisällön muuntelun lisäksi hyökkääjät onnistuivat lähettämään osalle käyttäjistä sähköpostia, jonka sisältö oli sama kuin foorumeille lisätyn tekstin.
Steam-foorumeiden huoltokatkos ei vaikuta varsinaisen pelipalvelun toimintaan. Vaikka murtautujat eivät ilmeisesti saaneet käsiinsä käyttäjätietoja, käyttäjille suositellaan silti salasanan vaihtamista ja esimerkiksi Steam Guard -sovelluksen asentamista väärinkäytösten estämiseksi.


Kuva: 1UP.com

Lue myös nämä
Tägit
tietoturva Steam Valve
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.