AMD tiedottaa strategiamuutoksesta ensi viikolla

Manu Pitkänen
4. marraskuuta, 2011 10:59

Useat lähteet ovat kertoneet AMD:n massairtisanomisista, jonka seurauksena yhtiön henkilökunnasta lähtee 10-15 prosenttia pois. Sirujätin on kerrottu tiedottavan myös uudesta strategiasta ensi viikolla.
Irtisanomiset kohdistuvat X-bit Labsin mukaan suurimmaksi osaksi yhtiön markkinointi- ja viestintähenkilöstöön. Sikariportaastakin lomautetaan neljä johtajaa. Muutosten taustalla on uuden toimitusjohtajan toimeenpanemat uudistukset, joiden myötä palkataan uusi markkinointijohtaja ja uudistetaan yhtiön strategiaa.
Uuden strategian yksityiskohdista X-bit Labs ei valitettavasti osaa sanoa vielä kovin paljoa. AMD aikoo kuitenkin vastaisuudessa panostaa enemmän kuluttajatuotteisiin ja Bobcat-arkkitehtuurilla tulee olemaan tulevaisuudessa suunniteltua suurempi rooli.
Tämä antaisi ymmärtää, että AMD yrittää tehdä läpimurtoa mobiilimarkkinoille (vähävirtaiset kannettavat ja tabletit) x86-piireillään. Ajatus on luonteva ennen kaikkea siksi, että juuri tätä tarkoitusta varten Rory Read taannoin valittiin toimitusjohtajaksi.
Yhtiön suunnitelmat ylemmän teholuokan piirien suhteen ovat vielä auki.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Bobcat AMD Trinity tabletit kannettavat tietokoneet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.