Noin 180.000 salasanaa vuoti nettiin Ruotsissa

Manu Pitkänen
27. lokakuuta, 2011 15:01

Ruotsissa paljastui aiemmin tällä viikolla noin 90.000 salasanaa koskeva vuoto. Tapaus on osoittautumassa pelättyä massiivisemmaksi, sillä toinen samankokoinen satsi salasanoja on myös päässyt vääriin käsiin. Mukana on niin julkkisten kuin poliitikkojenkin kirjautumistietoja.
Muiden muassa Ruotsin piraattipuolueen perustaja Rick Falkvingen yksi salasana on päässyt vääriin käsiin. "sc3a5j" nimellä esiintyvä hakkeri levitti salasanoja käyttämällä ruotsalaispoliitikko William Petzällin (sitoutumaton) Twitter-tiliä. Huumevieroituksessa oleva Petzäll ei ollut tietoinen tilinsä kaappauksesta.
Puolet salasanoista kerättiin Bloggtoppen-nimisestä palvelusta. Loput tiedot on peräisin 57 muulta sivustolta ja ne julkaistiin jo elokuussa. Ylen Sex & sånt -sivuston on väitetty olevan hakkeroitujen sivujen joukossa, mutta Yleisradio kiistää tiedon.
Hakkeri kertoi Expressen-lehdelle, että hän ei tarkoita mitään pahaa. Hän halusi vain saada ihmiset ymmärtämään, kuinka huonosti he pitävät huolta omasta tietoturvasta. Hakkeri kehottaa käyttämään eri palveluissa eri salasanoja.

Lue myös nämä
Tägit
tietoturva Ruotsi tietoturva-aukko tietovuoto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.