Applen iPod täytti 10 vuotta

Manu Pitkänen
24. lokakuuta, 2011 9:27

Applen suurta suosiota nauttiva iPod-musiikkisoitin täytti eilen 10 vuotta. MP3-soittimia oli ollut myynnissä muilta valmistajilta jo aiemmin, mutta iPodin jälkeen laitteet löivät itsensä läpi massamarkkinoilla.
iPodin suosion jälkeen Mac-tietokoneistaan tunnettu Apple muuttui yhtiönä paljon. Kannettavien musiikkisoittimien jälkeen se alkoi tuoda markkinoille muitakin mobiililaitteita, joista on myös tullut vähintäänkin yhtä suuria menestystarinoita. Ensimmäinen iPhone-puhelin esiteltiin vuonna 2007 ja nykyään niitä myydään kvartaalin aikana noin 20 miljoonaa kappaletta. Apple oli etunenässä aloittamassa nykyistä tablet-villitystä omalla iPadillaan.
Musiikkisoittimen suosio niché-markkinoiden ulkopuolella alkoi todenteolla vasta vuosina 2002 ja 2003, jolloin yhtiö julkaisi Windows-version iTunesista, toi iPodiin kosketusherkän vieritysrenkaan ja avasi iTunes-verkkokaupan. Verkkokaupan ajatuksena oli myydä ihmisille albumeita, mutta tarjota myös mahdollisuus hankkia dollarin hintaisia musiikkikappaleita. Koko albumia ei ollut pakko ostaa lempibiisin vuoksi.
Loppuun asti hiottu konsepti upposi kansaan ja sekä laitteet että verkkokauppa on laajentunut uusille alueille.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPod Apple iPod Touch Apple iPod nano
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.