Sonyn televisioissa ylikuumenemisongelmia (PÄIVITETTY)

Manu Pitkänen
12. lokakuuta, 2011 15:09

Japanilainen viihdejätti Sony on kertonut tiettyjen Bravia-televisiomallien kärsivän savu- ja sulamisongelmista. Ongelmalaitteiden piiriin kuuluu yhteensä 1,6 miljoonaa televisiota.
Sonyn edustajat kertoivat asiasta tänään. Yhtiön mukaan ainakin yksitoista sen valmistamaa televisioita on alkanut savuamaan kesken käytön ja niissä käytetyt komponentit ovat sulaneet. Viallisia komponentteja käyttäviä televisoita on myynnissä eri puolilla maailmaa.
Kaikki tapaukset on löydetty Japanista, mutta ongelma koskee vuosina 2007 ja 2008 valmistettuja televisioita, joista suurin osa on toimitettu Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.
Sonyn Suomen osasto ei ollut kuullut tapauksesta ennen AfterDawnin yhteydenottoa, mutta se on luvannut tutkia asiaa.
Päivitys: Sony tarkensi mahdollisesti viallisten mallien listaa.
Ongelma saattaa ilmetä seuraavissa BRAVIA-malleissa:


Sony kehottaa yllä mainittujen televisiomallien omistajia ottamaan yhteyttä lähimpään Sony Service Centre -palveluun. Jos oma televisio kuuluu mahdollisesti vialliseen erään ja käyttäjä havaitsee mitään epänormaalia television toiminnassa (epätavallisia ääniä, epätavallisia hajuja tai savua), Sony suosittelee television käytön lopettamista ja virtajohdon irrottamista.
Päivitys 2. Reutersin alkuperäisestä jutusta poiketen Sony ei aio vetää tuotteita pois markkinoilta, vaan tarjoaa ilmaista korjauspalvelua viallisten televisioiden omistajille.

Lue myös nämä
Tägit
televisio Sony LCD-televisio
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.