AMD: Intelin Ultrabook-kannettavat eivät pärjää MacBook Airille

Teemu Laitila
3. lokakuuta, 2011 12:47

AMD:lla ei uskota Intelin viime aikoina otsikoissa olleen Ultrabook-konseptin suureen menestykseen. AMD kertoo Xbit-labs-sivustolle, että Ultrabookit eivät pärjää kilpailussa kalliimpien koneiden markkinoita hallitsevalle Applen MacBook Airille.
Intelin Ultrabook-konsepti onkin käytännössä yritys tuoda MacBook Airin kaltaiset koneet myös PC-puolelle. Yhtiön tavoitteena on rohkaista valmistajia tuottamaan kannettavia, joissa yhdistyy perinteisesti high-end-luokan bisnesläppäreihin liitetyt ominaisuudet, kuten viimeisin tekniikka, hyvä akkukesto ja kohtalalainen suorituskyky. Intelin visioissa Ultrabookien hinta asettuu alle tuhanteen euroon.
Nykyisten Ultrabook-mallien ongelmana onkin ollut lähinnä hinta, jota valmistajat eivät ole saaneet painettu tarpeeksi alas verrattuna niiden pääasialliseen kilpailijaan eli MacBook Airiin. AMD haluaa lähestyä kevyitä ja tehokkaita kannettavia eri näkökulmasta, jossa hinta, suorituskyky ja ulkomuoto ovat paremmin tasapainossa.
AMD:n mukaan yhtiön Llano-APU:t tarjoavat yhtä hyvää tai parempaa suorituskykyä kuin Intelin vähävirtaiset mallit ja lisäksi niiden integroitu grafiikkapiiri tarjoaa markkinoiden parasta suorituskykyä.
Ensi vuodeksi AMD lupailee lisää tarjontaa ultra-kevyiden kannettavien sarjan, kun yhtiön seuraava APU-malli Trinity saapuu markkinoille.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Apple Intel Apple MacBook Air ultrabook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.