AMD kertoi ensimmäiset Bulldozer-suorituskykylukemat

Panu Roivas
16. syyskuuta, 2011 19:02

Hollantilaisen Hardware.info -sivuston mukaan AMD esitteli nimeltämainitsematonta FX-sarjan suoritinta vastassaan nimeltämainitsematon Intelin Core i5 -sarjan suoritin.
AMD vertaili suorittimia Handbrake-ohjelmalla pakkaamalla 5 minuutin pituisen videopätkän SD-resoluution H.264-videoksi. Bulldozerin nopeus oli 223 FPS, kun taas neliytimisen Core i5:n tulos oli 188 FPS. AMD:n mukaan molemmat prosessorit ovat samassa hintaluokassa, joten AMD:n suoritin ottaisi ainakin tässä testissä erävoiton.
Lisäksi AMD testasi FX-sarjan suoritinta Intelin Core i7 980X suoritinta vastaan Dirt 3 -pelissä. Radeon HD 6970 CrossFirellä ja 2560x1600-resoluutiolla AMD:n suoritin antoi ruudunpäivityksen keskiarvoksi 82,8 FPS, kun taas Intelin tulos oli 80,9 FPS.
Testit olivat epäilemättä tarkkaan valittuja AMD:n osalta. Handbrake hyötyy useammasta säikeestä eikä kyseisessä testissä käytetty Intelin 6-ytimistä huippusuoritinta toisin kuin Dirt 3 -testissä. Dirt 3 -testi oli vuorostaan hyvin pitkälti näytönohjainrippuvainen, joten pieni ero ei välttämättä selity suorittimen paremmuudella. Kyseessä on myös AMD Gaming Evolved -peli, jossa erityisesti 6-ytimiset Phenom II X6 -suorittimet ovat menestyneet ja Sandy Bridge -arkkitehtuuri jäänyt jopa edellisen sukupolven jalkoihin. Joudumme siis edelleen kärsivällisesti odottelemaan ennen kuin todella tiedämme mihin Bulldozer pystyy.

Lue myös nämä
Tägit
AMD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.