Apple harhautti tuomareita manipuloimalla Galaxy Tab 10.1:n iPad 2:n näköiseksi

Manu Pitkänen
17. elokuuta, 2011 10:29

Apple on johtanut saksalaisia tuomareita harhaan düsseldorfilaiseen käräjäoikeuteen jättämässään kanteessa, jossa se vaati Samsungin Galaxy Tab 10.1:lle maahantuonti- ja myyntikieltoa. Yhtiön mukaan Tab 10.1 ja sen iPad 2:n muistuttavat niin paljon toisiaan, että Samsung on syyllistynyt tuotekopiointiin.
Apple sai vaateensa läpi ja Samsungin taulutietokoneelle langetettiin koko EU:n kattava myyntikielto, joka kuitenkin purettiin myöhemmin Saksan ulkopuolelta.
Hollantilainen Webwereld-sivusto kävi kanteen tarkkaan läpi ja huomasi iPad 2:n ja Galaxy Tab 10.1:n vertailukuvissa jotakin hämärää. Vertailu Samsungin pressikuvaan osoitti, että Apple on muokannut korealaisvalmistajan taulutietokoneen mittasuhteita lisätäkseen laitteiden identtisyyttä. Lisäksi Galaxy Tab 10.1:n Samsung-logo on poistettu yhdenmukaisuuden lisäämiseksi.


Kuvan yhteydessä Apple ei kuitenkaan vetoa samankaltaisiin mittasuhteisiin, vaan laitteiden yleiseen ulkonäköön. Tuomareita pyydetään kiinnittämään huomio pyöristettyihin kulmiin, metallikehyksiin ja ruudukkoon järjestettyihin kuvakkeisiin. On täysin mahdollista, että Apple on yrittänyt vaikuttaa tuomareihin indoktrinatiivisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung iPad 2 Samsung Galaxy Tab 10.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.