Galaxy Tab 10.1 tulee myyntiin Suomessa uhkasakosta huolimatta

Manu Pitkänen
10. elokuuta, 2011 16:16

Samsung aloittaa Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneen myynnin Suomessa tämän kuun aikana, alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti. Hardware.fi uutisoi eilen saksalaisen oikeusistuimen päätöksestä, joka kieltää Samsungia myymästä tai markkinoimasta uutuustablettiaan EU:ssa.
Tietokone-lehden mukaan Samsung aikoo päätöksestä huolimatta myydä nykyiset tuhansia taulutietokoneita käsittävät varastonsa Pohjoismaissa tyhjiksi ja harkitsee sen jälkeen tarkkaan tilataanko varastoon lisää Tab 10.1:ä. Varastot riittävät muutamaksi viikoksi, joten Tab 10.1:tä halajavien kannattaa olla hereillä. Lehden haastattelema Samsungin Pohjoismaiden PR-päällikkö Erik Johannesson ei osaa sanoa miten muissa EU-maissa aiotaan menetellä.
Saksalaisen oikeusistuimen mukaan korealaisvalmistajan valmistama Tab 10.1 rikkoo Applen patentteja ja muistuttaa liiaksi iPad 2:ta. Samsungin on arveltu vastaavan Applelle vastakanteella. Johannesson ei halua kommentoida väitettä, vaan toteaa pelkästään: "Sen voin sanoa, että meillä on yksi alan suurimmista patenttisalkuista, ja puolustamme oikeuksiamme kaikin mahdollisin keinoin. Kyse on myös asiakkaidemme edusta."
Samsungin kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä Applella on oikeus vaatia 250.000 euron korvausta jokaisesta oikeuden päätöksen noudattamatta jättämisestä tai kahden vuoden vankeustuomiota yhtiön johdolle. Alla Applen jättämä alkuperäinen valitus.
10-08-04 Apple Motion for EU-Wide Prel Inj Galaxy Tab 10.1

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung iPad 2 Samsung Galaxy Tab 10.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.