Intelin markkinaosuus laski Q2

Panu Roivas
2. elokuuta, 2011 20:34

International Data Corporation raportoi vuoden toisen neljänneksen suoritintoimitusten ja liikevaihdon laskeneen edelliseen neljännekseen verratuna, mutta kasvaneen edellisvuoteen verrattuna. 60% myydyistä suorittimista oli varustettu integroidulla näytönohjaimella.
Intel hallitsee X86-suoritinmarkkinoita suvereenisti, mutta sen markkinaosuus laski kuitnkin edellisneljänneksen 80,8 prosentista 79,3% prosenttiin. Markkinaosuutta kasvattivat sen sijaan AMD, jonka osuus on 20,4%, ja VIA, joka saa tyytyä vaatimattomaan 0,3% markkinaosuuteen.
Intelin markkinaosuus on edelleen vakuuttava. Sen markkinaosuus työpöytäsuorittimissa on 70,9%, kannettavissa 84,4% ja palvelinpuolella 94,5%. AMD on vahvimmillaan työpöytäsuorittimissa 28,9% osuudella, mutta kannettavien 13,4% ja palvelinten 5,5% osuus on häviävän pieni. AMD:n markkinaosuuden kasvu antaa kuitenkin toivoa jatkosta, ja pian AMD on uusinut koko suoritinlinjastonsa kunhan Bulldozer-arkkitehtuuria käyttävät työpöytä- ja palvelinsuorittimet rantautuvat syksyllä.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Intel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.