Microsoft kehittää omaa Tulalip-yhteisöpalvelua

Manu Pitkänen
16. heinäkuuta, 2011 17:23

Fusible-blogin ylläpitäjä on paljastanut Microsoftin aikeet kehittää oma yhteisöpalvelu. Hän löysi vinkin siitä viime torstaina päädyttyään vahingossa ohjelmistojätin omistamalle socl.comin sivuille.
Sivuilla käyttäjä toivoteltiin tervetulleeksi. Mainostekstin perusteella Tulalipiksi nimetyn palvelun käyttäjä löytää hakemansa ja jakaa tietojaan helpommin kuin koskaan aiemmin. Microsoftin tarkoituksena ei ole kilpailla Facebookia tai Twitteriä vastaan, pikemminkin päinvastoin. Sivuilta löytyi molempien palveluiden kirjautumispainikkeet ja löydösten perusteella Tulalipin ajatuksena olisi hyödyntää palveluissa julkaistua sisältöä.
Pian löydön jälkeen sivujen sisältö korvattiin nykyisellä tekstillä, jonka mukaan socl.com on Microsoftin sisäinen kehitysprojekti. Hanke julkaistiin verkossa vahingossa.
Search Engine Landin havaintojen mukaan Tulalip on jonkinlainen hakukoneen ja yhteisöpalvelun hybridi, jolla pystyy hallitsemaan omaa Twitter-tiliä. Facebook-kirjautuminen ei ollut toiminnassa, joten sen ja Tulalipin välistä yhteyttä ei pystytty todentamaan.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Twitter Facebook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.