AMD:n Bulldozer-suoritinhuhut päivittyvät, julkaisu vasta lokakuussa?

Panu Roivas
14. heinäkuuta, 2011 16:50

AMD:n odotetut Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvat Zambezi-koodinimellä kulkevat FX-sarjan prosessorit antavat odottaa itseään, ja viimeisimpien huhujen myötä julkaisu vaikuttaisi lipsuvan vuoden viimeiselle neljännekselle lokakuuhun.
Turkkilainen DonanimHaber-sivusto on kertomansa mukaan saanut käsiinsä päivitetyt tiedot julkaistavista FX-sarjan suorittimista. Tällä kertaa lippulaivamallin virkaa toimittaa FX-8150 3,6 GHz peruskellotaajuudella ja 4,2 GHz Turbo Core -taajuudella. Neljästä Bulldozer-moduulista koostuva suoritin pyörittää yhteensä kahdeksaa säiettä, ja L2 ja L3 -välimuistia on yhteensä 16 Mt. Lippulaivamallin TDP-arvoksi on kerrottu 125 W.
FX-sarjan malleja on listattu yhteensä 8 kappaletta, joista neljä on 8-ytimisiä (tai 4-moduulisia), kaksi 6-ytimisiä ja kaksi 4-ytimisiä. Vain kaksi nopeinta 8-ytimistä mallia ovat 125W TDP-arvolla muiden tyytyessä 95 W TDP-arvoon. Heikoin malli on FX-4100, jossa on 4 ydintä ja 3,6/3,8 GHz kellotaajuudet. Kaikki suorittimet ovat kerroinlukottomia Black Edition -malleja ja ne tukevat DDR3-1866 MHz muistia.

Lue myös nämä
Tägit
AMD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.