FireFox 7 unohtaa http-etuliitteen

Manu Pitkänen
28. kesäkuuta, 2011 9:56

Suositun FireFox-selaimen kehityssykliin rukattiin viime kevään aikana lisää tempoa, jolloin uusia selainversioita ilmestyy aiempaa useammin ja aiempaa pienemmillä muutoksilla varustettuna.
Google julkaisi muutama vuosi sitten oman Chrome-selaimen, jonka minimalistinen ja yksinkertainen käyttöliittymä on saanut paljon kiitosta. Muut selainkehittäjät ovat heränneet tähän ja alkaneet yksinkertaistaa selaimiaan. Tämä henki tulee näkymään myös FireFox 7:ssä, jonka osoiterivillä ei enää näy lainkaan tuttua http://-etuliitettä.
Ominaisuus on ollut Chromessa jo vuoden päivät ja Operaankin se on ehditty lisätä. Http://-liitteen poistamisen tarkoituksena on tehdä AwesomeBarista mahdollisimman yksinkertainen, jossa ei ole käyttäjän kannalta mitään ylimääräistä. Salattujen sivujen https://-etuliite jätetään näkyville, jotta käyttäjät varmasti ymmärtävät olevansa turvallisella sivulla.
Seuraava päätään nostava trendi on koko osoiterivin poistaminen näkyvistä. Google testailee jo nyt mallia, jossa osoitekenttä ilmestyy yläreunaan ainoastaan silloin kun käyttäjä sitä tarvitsee. FireFox 7 ilmestyy noin kolmen kuukauden kuluttua.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox Mozilla
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.