Acer suunnittelee AMD-pohjaista tabletia

Manu Pitkänen
9. kesäkuuta, 2011 12:50

Acer kehittää AMD:n Z-01-suorittimella varustettua yritystabletia, Digitimesin saamien tietojen mukaan. Sivusto kertoo uutisessaan, että Acer on jättänyt AMD:lle 80.000 suorittimen tilauksen. AMD esitteli ensimmäistä tablet-prosessoriaan viime viikolla. Kumpikaan osapuoli ei ole vahvistanut Digitimesin tietoja.
AMD:n Z-01-prosessori on teknisesti kilpailijoitaan, Intelin Oak Trailia ja ARM-pohjaisia ratkaisuita, heikompi. Sen TDP-arvo on esimerkiksi puolet suurempi kuin Oak Traililla, joten oletettavasti AMD-pohjaisten tabletien akkuja saa latailla tiuhempaan kuin muita. Jokin kuitenkin vetää AMD:n suuntaan, sillä Acerin ohella myös muut laitevalmistajat ovat osoittaneet mielenkiintoa Z-sarjalaisia kohtaan. Muun muassa MSI suunnittelee uutta Z-pohjaista tabletia sivuston mukaan.
Acerin yritystabletissa käytetään mitä todennäköisimmin Windows 7 -käyttöjärjestelmää, sillä Androidissa havaittujen puutteiden vuoksi monet laitevalmistajat eivät ole kiinnostuneet sen käyttämisestä yritystableteissa. Tablet-valmistajat mieluummin odottavat loppuvuodesti ilmestyvää Ice Cream Sandwich -Androidia.
AMD on asettanut itselleen kovan 500.000 toimitetun tablet-suorittimen tavoitteen tälle vuodelle.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Acer
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.