AMD: Zambezeiden myöhästymisellä strateginen syy

Manu Pitkänen
3. kesäkuuta, 2011 8:23

AMD:n Pohjois-Euroopan PR-johtaja Guido Lohmann on kommentoinut yhtiön Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien Zambezi-suorittimien myöhästymistä. Hänen mukaansa julkaisuajankohdan siirrolla on strateginen syy, eikä AMD:lla ole mitään ongelmia seuraavan sukupolven prosessoreiden kanssa.
Strateginen syy on se, että AMD haluaa turvata tässä kuussa julkaistavien Llano-prosessoreiden myynnin. Lohmannin mukaan C- ja E-mallistojen myynti on ollut niin hyvä, että AMD haluaa avata tuotelanseeraukset työpöytämallistonkin osalta APU:lla. APU on AMD:n käyttämä termi prosessorille, josta löytyy suoritinytimien lisäksi myös näytönohjain.
AMD ei siis myönnä, että Zambezeiden suorituskyvyssä olisi ongelmia. Markkinoilla kiertäneiden huhujen mukaan yhtiö luopui FX-prosessoreiden kesäjulkaisusta, koska niiden suorituskyky ei ollut toivotulla tasolla. Suorittimien nopeuttamiseksi AMD valmistaa huhujen mukaan vielä uuden steppingin, minkä vuoksi Zambezit tulevat myyntiin vasta loppukesällä (elo- tai syyskuu).

Lue myös nämä
Tägit
AMD Bulldozer Zambezi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.