Nvidia julkaisi 3D-lasit langallisena

Teemu Laitila
30. toukokuuta, 2011 17:51

Nvidia on julkaissut uuden version yhtiön 3D Vision -tekniikan käyttöön tarvittavista laseista. Uusi versio on suunnattu enemmän budjettiluokkaan, sillä lasit liitetään televisioon tai näyttöön USB-piuhalla, kun tähän mennessä tarjolla on ollut vain langattomia malleja. Langallisen tekniikan avulla hinta on saatu pudotettu 150 dollarista 99 dollariin.
Aktiivisiin LCD-sulkimiin perustuvat lasit vastaavat muilta ominaisuuksiltaan aiempia malleja. Lasien liitäntäkaapeli on kolmen metrin pituinen, mutta jos televisio on sitä kauempana, kaapelia voinee pidentää USB-jatkopaloilla. Lasit tukevat yli 65 erilaista laitetta, joihin kuuluu näyttöjä, kannettavia tietokoneita, televisioita ja videotykkejä.
Nvidian mukaan halvemmille laseille on ollut kysyntää 3D-tekniikasta kiinnostuneiden keskuudessa. Toisaalta voidaan kyseenalaistaa, kannattaako kalliin 3D-television tai muun järjestelmän yhteydessä pihistellä 50 dollarin verran ja saada epäkäytännöllisten lasien mukana vielä epäkäytännöllisempi piuha olohuoneen poikki.
Ohjaustekniikan ja pattereiden siirto pois laseista saattaa kuitenkin keventää massiivista rakennetta hieman.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA 3D Vision
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.