Zambezi-prosessorit myyntiin vasta syksyllä

Manu Pitkänen
25. toukokuuta, 2011 15:00

Puolijohdevalmistaja AMD aikoo esitellä uutta Bulldozer-arkkitehtuuria ja siihen perustuvia Zambezi-työpöytäprosessoreita kesäkuun alussa. Sweclockersin lähteiden mukaan prosessoreiden toimitukset kuitenkin lykkääntyvät muutamalla kuukaudella.
AMD esittelee uutta FX-mallistoaan 11. kesäkuuta ja alkuperäisen suunnitelman mukaan prosessoreiden myynnin piti alkaa 20.–24. kesäkuuta. Sweclockersin haastattelemien emolevyvalmistajien mukaan AMD ei ole kuitenkaan vielä valmis tuomaan tuotteitaan myyntiin. Sivusto epäilee suorittimien tulevan myyntiin vasta elo-syyskuussa, jolloin Intelin on tarkoitus julkaista teholuokan Sandy Bridge E -prosessorit. Vaarana on, että Intel pääsee varastamaan mediahuomion AMD:lta.
Valitettavasti syytä viivytykselle ei kerrottu. Emolevyvalmistajat ovat ottaneet tiedon sekavin tuntein vastaan, sillä heillä on jo periaatteessa valmiit tuotteet kesäkuun julkaisuun, mutta he eivät ole kyenneet testaamaan niitä myyntiin menevillä malleilla. He ovat voineet testata emolevyjään vanhoilla Phenom II -suorittimilla ja Zambezeiden Engineering Sample -testikappaleilla. Osa valmistajista harkitseekin 990-piirisarjallisten emolevyjen julkaisun lykkäämistä syksylle, ellei prosessoreita saada myyntiin aiemmin.

Lue myös nämä
Tägit
AMD Bulldozer Zambezi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.